יקב גוש עציון ממוקם בלב גוש עציון וסביבו נטועים כרמי ענבים, תמונה אופיינית לאזורי בורדו ופרובנס והיום גם בגוש עציון. ביקב – כבכל יקב, מרכז העשייה הינו באגף הייצור. כניסת ענבים ליקב, שבירתם, התססה, סחיטה , ישון – תהליכים מרתקים עד אשר מגיע היין לבקבוק ולכוס. במקביל פועל ביקב גם מרכז מבקרים ובו מתקיימת פעילות מרתקת לא פחות. בהיות היקב כשר למהדרין אין שום מגע בין ציבור המבקרים לבין תהליך הייצור של היין. דרישות ההלכה הן שאיש מלבד המורשים לטפל ביין לא יגע במכלים ובחביות לפני חתימת הבקבוקים בפקקי השעם. כדי לאפשר לכל המבקרים לצפות בפלא של הכנת היין נבנה גשר מתכת מתוך מרכז המבקרים לתצפית על כל תהליך הייצור. חוויה זו משתפת את כל חושי המבקר: בראש ובראשונה חוש הריח – לא ניתן להתעלם מניחוחות השמרים, התסיסה ולאחר מכן ריחות היין המתיישן בחביות. חוש הראיה מאפשר לראות מהתצפית את כל שלבי הכנת היין ומכאן ללמוד ולהבין את כל הסוד. מהגשר, ממשיכים המבקרים אל גלריית טעימות היין שלנו, גלריית זכוכית מצופה פרקט שצופה על חדר החביות של היקב. במרכזה של הגלריה עומד שולחן אבירים גדול וסביבו מתכבדים המבקרים בטעימות ממבחר היינות הרחב. כאן כבר שותף גם חוש הטעם לחווית הביקור. בזמן הבציר, היקב והכורמים מזמינים את כלל ציבור אוהבי החוויות והיין (כולל ילדים) לבציר בכרמי גוש עציון הכולל סיור וארוחת בוקר ביקב. כדאי להתעדכן


5 

תיבת סימון: *
בחירת תאריכים: *
בחר תאריך